torsdag, april 30, 2009

Instruktioner för vad man skall läsa på toaletten

Man skall definitivt nyttja toalettiden till något annat än bara till att utföra de naturliga behoven. Somliga tänker säkert direkt på att läsa serietidningar, men det gör ingen ball människa på toaletten. Den läser heller inga kioskromaner, inte någon dagstidning, en tidskrift av något slag eller undertexterna på den teve de låtit installera där. Nej, en ball person läser facklitteratur på toaletten.

En ball person skall vara allmänbildad. Inte så där jobbigt Jeopardy-smart så att man vet allt om allt man inte behöver veta, utan mer avslappnat smart, så att man har någorlunda koll och inte alltid står som en dreglande grönsak när folk pratar. Att vara allmänbildad är en social fördel, eller rent av en social förutsättning, och eftersom den balla människan är social måste den vara förberedd.

Därför skall man nyttja tiden på toaletten åt att läsa facklitteratur, men förslagsvis i populär form, för att kunna ta till sig korta avsnitt utan att behöva stanna längre än beräknat. En ball person sitter inte hur länge som helst på toaletten, det har den inte tid med. Således bör den balla personen välja en bok med tydlig kapitelindelning.

2 kommentarer:

  1. Min före detta man läste alltid kommunikationstabellen. Den finns inte längre till hans sorg. Han är visserligen arkitekt, men sjukt intresserad av tåg. Själv brukade jag läsa FASS, läkemedels bibeln, men numera är jag för stressad - även där - för att ta mig tid till något "lyxläsande" Skall dock ta ditt råd på allvar ock försöka.

    SvaraRadera
  2. Duger Illustrerad Vetenskap?? ;o)

    SvaraRadera

 
Blogglista.se