söndag, april 12, 2009

Instruktioner för val av bostad

Det är töntigt att bo i kollektiv; det är töntigt att bo i en svensson-villa, det är töntigt att bo i en skitig gammal etta eller en skitig gammal tvåa eller trea eller fyra; det är töntigt att bo i en stuga i skogen som en annan semi-alkad samhällsparasit; det är töntigt att bo i ett höghus det tar flera minuter att åka hiss i; det är töntigt att bo på s ö d e r eller på m a j o r n a; det är töntigt att vilja flytta utomlands eller att skaffa sig en etagevåning att hänga på; det är töntigt att inte vilja bo någonstans, utan i stället kunna betrakta hela världen som sitt hem, det är löjeväckande töntigt att resonera på sådant sätt.

Men allt det här är ju relativt relativt. Det är till exempel alltid töntigt att bo på s ö d e r, men det kan vara rätt ballt att flytta in i en svensson-villa, helt beroende på hur man gör det, varför man gör det, vilka som bor där och i vilket syfte man gör det. Det är inte så ballt att samla ihop ett hel-crazy-kompis-gäng som flyttar in i en villa, det är mest töntigt och något man gör bara för att man vill göra det och för att det är på tapeten nu för tiden. Då är det jävligt mycket ballare att själv flytta in i en villa, en stor villa och gärna utan att egentligen veta om det är där man vill bo.

Det kan vara rätt ballt att köpa en villa som man bor i ett tag, för att sedan flytta någon annanstans utan att egentligen meddela någon det. Det skall ju naturligtvis göras i ett ordentligt syfte, och när man väl lämnar huset skall det lämnas i sådant skick att det är högst möjligt att använda när man återvänder.

Det är väldigt sällan det är ballt att bo i en lägenhet. Det finns så många töntar därute som väljer att bo i en trång liten etta så nära centrum av en stad som möjligt, utan att egentligen aldrig nyttja det goda läget. Då är det sjukt mycket ballare att flytta ut till, ja till exempel en förort som Fruängen, och ändå hänga mycket oftare i de centrala delarna av staden, bara för att det går. Det är ballt.

2 kommentarer:

  1. Det ballaste är väl att bo i eget hus (från 70-talet) på landet högt upp i norra Sverige!

    SvaraRadera
  2. Det beror naturligtvis helt på, hur det ser ut, vilka som bor där och i vilket syfte man bor där. Det är svårt att säga om just det där läget är ballt, eftersom det är så få lägesbeskrivningar.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se