fredag, april 17, 2009

Instruktioner för vad man skall tycka om t-shirtar med tryck

Den här instruktionen är rätt så självklar. Det är töntigt att ha t-shirtar med tryck, för det verkar som att vad t-shirtstillverkaren än tänker sig att den vill trycka, så gör den ta mig satan alltid anspråk på att vara löjligt humoristisk, kvickt fräck, mördande satirisk, ornamenterat inbjudande eller minimalistiskt stilren. Det förstår ju vilken jeppe på berget som helst, att alla dessa sätt att utforma en t-shirt är sätt att få tröjbäraren att sticka ut från mängden, och har inte Ball i samtiden redan talat nog om hur töntigt det är. Inga t-shirtar med tryck!

Det är sjukt mycket ballare att ha enfärgade t-shirtar. Vad gäller andra saker, är det stundtals tillåtet att låta trycka motiv på dem; det är just t-shirten som försöker kräva ensamrätt på att dekoreras. Då ser Ball i samtiden hellre att man låter trycka motiv på något annat klädesplagg. Strumporna, för att ta ett exempel, är ovanligt töntiga i sin mest ordinära utformning.

Det finns dock ett undantag. T-shirtar man ofta kan köpa på marknader, t-shirtar med motiv som vargar och örnar, svarta och stora i storlekarna, med silver som blänker från de tryckta bilderna som täcker hela torson. Sådana t-shirtar är fruktansvärt balla, nästan så pass balla att tillverkningen av dessa t-shirtar borde begränsas enligt lag, reduceras till ett fåtal per år att dela ut till de som allra mest förtjänar dem. I detta fall, inte alls med nödvändighet de ballaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se