torsdag, april 16, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till Ball i samtiden (och andra bloggar)

Att blogga är ju egentligen rätt så töntigt. Det är ett exponerande av människans motbjudande innersta, det är ett utfläkande och en vidrig törst efter att bli uppmärksammad; således inte alls särskilt ballt, utan rätt så töntigt. Det spelar ingen roll vad man än bloggar om, det handlar om att tillgängliggöra det man skriver och det är däri det töntiga ligger. Om man vill skriva blogg utan att vara töntig, bör man skriva blogg utan att någon kan läsa den, och utan att någon egentligen vet att man skriver blogg. Det i sin tur är inte särskilt ballt, men åtminstone inte alls töntigt.

Ball i samtiden är egentligen inget undantag. Bloggen i sig kan aldrig någonsin bli ball. Det är inte ballt att läsa bloggar, inte heller Ball i samtiden, men för att lära sig att vara ball måste man göra det undantaget. Instruktören är friställd att följa sina instruktioner och har därför möjlighet att bryta mot den värre ballhetsregeln av de två. Att skriva blogg är mycket töntigare än att läsa blogg.

Att prata om Ball i samtiden är inte ballt. Det kommer att krävas av alla att de läser Ball i samtiden, men utan att sinsemellan egentligen diskutera bloggens innehåll. Ball i samtiden instruerar människor om hur de skall vara för att vara balla, den uppmanar inte till kollektiv diskussion kring instruktionerna. Det är dessutom ytterst töntigt att prata om bloggar, och Ball i samtiden är i det avseendet som sagt inget undantag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se