onsdag, april 08, 2009

Instruktioner för förhållningssätt till den globala miljöförstöringen

Det är inte ballt att helt och hållet strunta i miljön, det finns absolut ingenting ballt med en så pass negligerande inställning, men det är som bekant inte heller ballt att gå in för kampen för en bättre miljö så pass hårt att man inte klarar av att tänka på något annat.

Att människan förstör miljön är ett faktum. Därför är det lönlöst och löjeväckande att argumentera för att det är legitimt att göra vad man vill och strunta i vad som sägs. Det finns många som fullständigt skulle mosa en med argument, om man skulle prata sig så långt uppåt. Det behöver man i alla fall inte som ball person. I stället är det jävligt ballt att ha en rätt så avslappnad inställning till miljökampen. Man kanske skänker lite pengar, utan att snacka om det givetvis; man sorterar sopor, utan att man blir nitisk och tvingar andra att följa reglerna till punkt och pricka; man föredrar tåg framför flyg, så länge det inte blir vansinnigt tydligt; man cyklar i stället för att köra bil, naturligtvis helt beroende på hur lång sträcka man skall cykla. Att se någon köra bil en sträcka som är fullt möjlig att gå eller cykla är intressant i den mån att det tydligt visar hur fjantigt det kan vara att vara så pass lat att man inte kan använda de två ben de flesta av oss blivit födda med.

Det är inte ballt att tänka på allt man gör och hur det påverkar den globala miljön, det finns så många andra som tänker på det och på lösningar på de problem mänskligheten står inför. Den som är ball tänker på att vara ball och har nog att göra med det, den har inte tid att tänka miljön och det är därför alla miljöförebyggande åtgärder man skall åtaga sig att utföra, måste läras in i ryggraden. Med andra ord: bestäm dig för vad som är bra att göra för miljön och gör det sedan konsekvent utan att egentligen reflektera över varför du gör det.

2 kommentarer:

  1. Hej David!
    Intressant tanke: "att man skulle vara lat om man inte använder de två barn som de flesta av oss blivit födda med". Du menar givetvis att de två barnen är lata eftersom de inte bär sin late far...? eller något åt det hållet.
    Jag har ofta bett mina barn bära mig, och du har helt rätt de brukar vanligtvis neka till detta.
    //den eftertänksam fyrbarnsfadren Lasse.

    SvaraRadera
  2. Haha, tack för att du uppmärksammade ett ordentligt stavfel, Lasse! Det är definitivt inte ballt att stava fel så här, men å andra sidan behöver ju jag inte leva som jag lär.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se