onsdag, april 22, 2009

Instruktioner för hur man skall äta makaroner

Makaroner skall ätas snabbt, det är sjukt ballt. Allra helst skall man inte tugga makaronerna, utan bara svälja dem direkt. Makaronernas form lämpar sig perfekt för att bara glida ned genom halsen, ned till magen där man låter de bearbetas otuggade. Däremot är det inte så ballt att äta makaroner med sked, trots att det går mycket fortare. Nej, det är som allra ballast att äta makaroner med gaffel, fast otroligt snabbt.

En ball person bryr sig inte dess mer om makaronerna är al dente, eller något annat svammel; en ball person tar bort kastrullen i vilken man kokar makaronerna från plattan, lite när den känner för det, och använder sig aldrig av en äggklocka för att låta makaronerna kokas ett precist antal minuter; en ball person vet att det inte är någon skillnad mellan idealmakaroner och snabbmakaroner, och köper aldrig fullkornsmakaroner.

Andra regler gäller för hur man skall äta andra sorters pasta. Makaroner och spaghetti är inte samma sak och skall därför inte ätas på samma sätt. Man skall inte föredra någon sort framför den andra, utan äta var sort för vad den är, formmässigt. Somliga tänker sig säkert att spaghetti lämpar sig bäst för att ätas tillsammans med köttbullar, men dessa människor har sett på Lady och Lufsen för många gånger, och vet inte om att de har fel. Makaroner är det enda som fungerar till köttbullar, och då handlar det om fart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se