söndag, april 26, 2009

Instruktioner för vilken sorts penna man skall använda

Allt ballt folk använder blyertspenna. Det skall inte vara en sådan man måste vässa. Det måste vara en stiftpenna, men inte en dyr sådan, utan en som bär reklam för något, exempelvis ABF eller Länsförsäkringar. Man tappar ändå bort pennor jämt och ständigt, så varför skall man tappa bort dyra pennor, när man kan tappa bort billiga pennor, som dessutom på alla sätt och vis är bättre.

Somliga tror att bläckpenna är det ballaste, kanske för att bläcket sitter kvar längre eller för att det är tydligare i sin nyans. Men så är det i alla fall inte. Bläckpennan bara kladdar och kladd är för småbarn och småbarn är inte balla. Vill man slippa kladdet måste man köpa en dyrare bläckpenna och då blir det om möjligt ännu töntigare.

Om man trodde att fjäderpenna var det allra ballaste att skriva med, då skall man nog läsa om Ball i samtidens alla inlägg, för då har man inte alls förstått vad det handlar om. Att tro att fjäderpennan är ballast, det är lika illa som att tro att kritor är det ballaste att skriva med.

Det kan inte bli ballare än blyertspenna. Använd blyertspenna.

2 kommentarer:

  1. Är det av mig du ärvt kärleken till blyertspennan? Men jag gillar dem som man ska vässa - spetsen blir vassare!

    SvaraRadera

 
Blogglista.se