onsdag, april 15, 2009

Instruktioner för vad att välja, när valet står mellan liten affär eller galleria

Bland det töntigaste som finns, det är att smutskasta de stora galleriorna, bara för att få säga att de förstör marknaden för de små affärerna i centrum. Det finns inget inneboende ballhetsvärde i att gå i små affärer i centrum; en ball person går inte i affärer bara för att man skall gå i affärer. Har en ball person ingenting att köpa, går den inte i affärer. Därför ser den balla människan inget syfte i att behålla små affärer bara för att somliga dagar kunna flanera runt i stadens centrum bland dessa affärer.

Då kan det till och med vara ballare att gå till en stort köpcentrum. Där behöver det inte vara så mycket krussiduller, man vet vad man vill ha och det är lätt att hitta det. Att handla fort är att handla ballt. Det finns få saker som är töntigare, åtminstone vad gäller konsumtion, än att stå och välja mellan ett stort antal olika produkter som finns att köpa på flertalet olika affärer, och där den enda skillnaden är några kronor i pris.

Människor vill gärna tro att det ovanliga alltid är det balla, men så enkelt är det inte. I det här fallet är det i nästan varje situation ballare att välja det kommersiella alternativet. Visst finns det gånger då det är ballare att söka sig trött efter en butik man vet säljer det man vill köpa, fastän man inte riktigt vet var den ligger; när Entré öppnade på Värnhem i Malmö för några veckor sedan, det är ett klockrent sådant tillfälle då man håller sig undan, då det är ballare att gå till en liten butik.

2 kommentarer:

  1. Heja massproduktion som sänker priserna för underklasskonsumenten och död åt de unika snöflingorna!
    (Just det, det är inte ballt att va politiskt engagerad. Det borde du skriva ett inlägg om)

    SvaraRadera
  2. Det är rätt så oballt att vara politiskt engagerad, det har du rätt om. Det kommer definitivt ett inlägg om det.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se