torsdag, april 16, 2009

Instruktioner för hur man skall sitta

Det är otroligt töntigt att gå in för att sitta på ett speciellt utstuderat sätt, som till exempel att sitta oerhört manligt eller oehört kvinnligt. Det är ballt att bryta mot de könsbestämda konventionerna, men utan att man gör det bara för att man vill bryta mot dem. Det kan vara riktigt ballt att sitta med benen korslagda som man, så pass att genitalierna kan ta skada av det, och det kan likaledes vara ballt att som kvinna sitta lätt framåtlutad, med armbågarna stödda mot varsitt lår, och knogar som håller upp hakan. Det beror helt på hur sammanhanget ser ut.

Bland militärer, för att ta ett exempel helt ur luften, kan det vara ballt att växla mellan de två nämnda sätten, gärna därtill komplettera med fler sätt på vilka man sitter. Sammanhang som kräver ett sorts bemötande är i regel ganska töntiga i sin inneboende struktur. Med dem kan man driva gyckel, och genom små medel visa att man förhåller sig avslappnat till fasta konventioner kan man höja sin ballhet.

Det är fruktansvärt töntigt att sitta rakt, bara för att det krävs av en att man gör det. Däremot är det viktigt att man stundtals gör det för att träna upp ryggen. Att sitta hopkrupen som en degklump gör ingen människa ball, det gör bara honom eller henne till mer av en krympling, något som i och för sig till viss del kan vara ballt att vara, men inte tillräckligt för att det skall vara eftersträvansvärt. Sitt därför ordentligt ibland, men tillåt dig också att sjunka ihop så pass att människor i din närhet tror att du sover, bara för att chockera dem genom att ytterligare gånger byta sittställning.

Ha inte händerna i fickorna för jämnan, det ser bara för taskigt ut och det som ser för taskigt ut är inte sällan också ganska töntigt. Om det skulle råka vara kallt är en viss tid av uppvärmning av händerna tillåten, men låt den begränsas till drygt 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se