lördag, april 11, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till digitalkameror

Det är inte ballt att ha med sig egen digitalkamera. Det är okej att ta del av andras dokumentation, men det är inte okej att ha med sig en egen för att dokumentera vad än händer. Människor som har med sig egen kamera har en tendens att sabba allt genom att låta kameran svepa över allt som än händer, och därmed skära bort all form av spontanitet från vad som än vill göras.

Folk som har med sig kamera överallt litar inte på sina egna minnen, de tror inte att de skall kunna att komma ihåg vad de varit med om. Det digitala fotografiet är på inga sätt något sanningsdokument, och det skall absolut inte försöka betraktas som ett sådant. Somliga människor tar nog med sina kameror just för att fånga ett sådant ögonblick, men utan att veta vad som just fastslagits.

Om man bär med sig en kamera som inte syns, kan det vara ballt att ha med sig kamera. Det skall i sådant fall vara en kamera man kan ta hyfsade fotografier med, men som inte avger några ljud och därför aldrig avslöjar sig vara en kamera man har med sig och använder. Det är ju en kamera man aldrig tar några proffsfotografier med, men det kan vara en kamera man behöver för att ta några viktiga fotografier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se