söndag, april 05, 2009

Instruktioner för vilken frukt som är ball

Det är inte ballt att äta annorlunda frukter. I Sverige äter vi frukter som finns på de flesta matvaruaffärerna, vilket inte nödvändigtvis bara behöver vara frukter vi kan odla i vårt land. Somliga påstår att inhemskt odlad frukt är godare än den frukt som kommer från andra länder. Det är fullständigt irrelevant. Det är dessutom ingenting som är ballt att framhäva. Vad som är ballt med frukt handlar aldrig om smak.

Frukt är i n t e en ersättning för godis. Väldigt få godisar är balla. I regel är frukt ballare än godis. Godis äter mestadels småbarn och gravida kvinnor. Jag har aldrig någonsin sett en ball unge. Däremot har jag sett en rad balla gravida kvinnor i mina dagar. Frukt äter man alltså inte för att man är sugen på något sött; frukt äter man för att få näring. Näring i sig är inte särskilt ballt, men det behövs för att göra balla saker, till exempel som att äta vissa frukter.

Man äter inte en frukt. Man äter många frukter. Ingen blir mätt av en frukt. Alla blir mätta av många frukter. Att äta endast en frukt är bara ett sätt att visa att man äter frukt, och som bekant är det ju aldrig ballt att visa att man gör någonting särskilt bara för att framhäva sin ballhet. Enskilda frukter skall behållas hemma, allra helst aldrig köpas från affären.

Det är viktigt att inte gör så stort väsen av att man skall äta frukt. En ball person äter frukter medan den gör någonting annat, något betydligt mer angeläget. Det är svårt att säga exakt hur man skall äta en frukt, eftersom de olika frukterna skiljer sig så markant från varandra. Som ball, bör man variera den takt i vilken man sätter i sig frukten, samt den nivå av grisighet som kan uppstå under förtäringen. Med andra ord, grisa lagom och i varierad nivå. Ät frukten som vore den en träbit.

1 kommentar:

  1. Kan man få räknas in i gruppen balla, gravida kvinnor...?

    SvaraRadera

 
Blogglista.se