tisdag, april 21, 2009

Instruktioner för hur man skall dricka sin öl

Det är lätt att tro att det absolut ballaste är att dricka öl på flaska, men så behöver det inte alls vara. Det som är ballast är att dricka ölen som den kommer när man beställer den. Det vill säga, köper man burköl på systembolaget, då dricker man ölen ur burken, utan att hälla upp ölen i ett glas. Köper man ölen på flaska, då dricker man den ur flaska. Det här gäller endast olika sorter av öl, alltså inte sprit, cider, vin eller andra alkoholhaltiga drycker. Andra regler gäller för dessa drycker.

Balla personer dricker sin öl ganska snabbt. Oavsett i vilken typ av behållare den kommer. Det får absolut inte ta mer än 10 minuter att dricka ölen. Allra helst dricks den på mindre än 5 minuter, men det beror ju naturligtvis på hur många öl man redan har druckit, även om en ball person helst inte skall ta hänsyn till något sådant. Det är viktigt att man dricker som allra mest när ingen ser på; det är strängt förbjudet att dricka när flera andra personer dricker, då det är lätt hänt att det skapas en mytbildning kring hur snabb man är på att dricka öl. Det handlar inte alls om att vara så snabb som möjligt, det handlar om att vara så ball som möjligt.

Det är inte ballt att ta med sig en egen behållare till krogen, i vilken man ber personalen tappa upp den öl man beställer. Lika väl som man väljer mellan olika sorters öl, väljer man olika sätt att dricka den på.

1 kommentar:

  1. Hur ballt är det att beställa in två öl åt gången för att spara tid för de stressade bakom disken?

    SvaraRadera

 
Blogglista.se