söndag, april 19, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till svenskarnas hatlag, Jantelagen

Ball i samtiden betar av Jantes tio lagar i tur och ordning, kompletterade med ett nytt, ballt förhållningssätt till dem.

1. Du skall inte tro att du är något.
- Man skall sträva efter att vara ball. Inte verkligen tro att man är ball, snarare jobba hårt på att vara det. Utöver det skall man inte tro att man är något.

2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
- Det är över huvud taget inte intressant för en ball person. En ball person värderar inte människor på sådant sätt. Mänskliga rättigheter och sådant, det är inte särskilt ballt. Mest för att det inte är intressant, det gör ingen människa ballare.

3. Du skall inte tror att du är klokare än vi.
- Förmodligen är inte en ball person klokare än just det odefinierade vi:et. En ball person strävar inte efter att vara så pass klok som möjligt, utan endast efter att vara ball.

4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
- En ball person är alltid, med emfas på alltid, bättre än en tönt. De människor bland alla dessa vi som är töntar, dem är en ball person alltid bättre än.

5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
- En ball person vet mycket om att vara ball. Det mesta annat är för den personen ointressant.

6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
- Det skall en ball person absolut inte tycka, men en ball person skall heller inte tycka att de andra är mer förmer än den. Ball är under inga som helst omständigheter likställt med förmer.

7. Du skall inte tro att du duger till något.
- Frånsett att vara ball, duger en människa som aspirerar på att vara ball inte till så mycket. Visst fungerar den som många andra, men att säga att den duger till mycket, är en grov överdrift.

8. Du skall inte skratta åt oss.
- Nej, en ball person står inte och garvar åt andra. Inte högljutt i alla fall.

9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
- En ball person bryr sig över huvud taget inte huruvida någon bryr sig om den eller inte. Det är inte relevant, det enda som verkligen betyder något är att vara ball, inte huruvida andra människor tycker att man är ball.

10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.
- En ball person kan inte lära sig något av någon annan, precis på samma sätt som att denna någon annan inte kan lära sig något av en ball person. De båda måste vända sig mot Instruktören och hans instruktioner för att lära sig något av värde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se