söndag, april 05, 2009

Instruktioner för matval

Vad gäller principer för matval, är det under inga omständigheter ballt att ha några. En ball person äter allt vad som ätas kan, utan att göra några urval. En ball person hyser inga moraliska betänkligheter vad gäller behandling av djur; en ball person äter mat, nästan utan att titta vad det är den sätter i sig; en ball person kan därför, rörande den stunden debatten om matsabotage, sätta i sig mindre glasbitar, utan att egentligen göra dess mer än att spotta ut glasbiten för att kunna svälja det andra.

Det är inte ballt att ha några särskilda favoriträtter man gärna poängterar att man väljer att äta. Att över huvud taget påpeka att någon speciell maträtt är extra god, är uppenbart bekräftelsesökande och därför oerhört töntigt. Hälsar man, som ball person, på någon annan, äter man vad än ställs fram på bordet, utan att ställa ytterligare krav. Det är ballt att prova av allt som finns tillgängligt. Näring finns i all mat och näring är som bekant nödvändigt att få i sig för att kunna göra balla saker. Man äter maten i varierad takt och lagom grisigt, i enlighet med vad som gäller för fruktförtäring.

Mat är ingen konstform. Det finns ingen annan vettig konstform än ballhet. De traditionella konstformerna nyttjas för att vara ball. Därför gäller aldrig konsten för konstens skull, utan alltid konsten för ballhetens skull.

1 kommentar:

 
Blogglista.se