fredag, maj 01, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till kristen rock

Kristendom är som bekant inte särskilt ballt, inte religiositet för den delen heller. Men kristen rock däremot, det är ballt som satan. Det är ballt för att det kombinerar två delar som aldrig någonsin var tänkta att kombineras. Rocken föddes som ett totalt avståndstagande från kristendom, och sedan kom de kristna rockarna och krävde att de också skulle få vara med. Oavsett vad man tycker om texterna och musiken har kristna startat rockband, kört sin grej och verkar inte ha några tankar på att sluta.

Att höra rock i kyrkan däremot, det är inte särskilt ballt. Akustiken för att spela rock brukar inte vara den bästa i kyrkor. Dessutom blir det töntigt då alla besökarna sitter ned. Skulle de troende jesusrock-fansen tappa fattningen helt och hållet, skena och välta bänkar i sin kärlek till Jesus, då skulle det vara rätt ballt att spela kristen rock i kyrkan. Annars inte.

Kristen rock skall spelas på festivaler för kristen rock. På sådana kan de fåtaliga troende lyssnarna träffas, lyssna på kristen rock, headbanga och prata om Jesus. Det är nördigt ballt, det är ballt på ett nördigt sätt, ungefär som de konservativa.

Kristen svartmetall däremot, det är aldrig ballt. Då har man tagit det ett steg för långt. Kristna svartmetallband är bara ute efter att vara så pass annorlunda som möjligt.

2 kommentarer:

  1. Men det låter ju fan inte ballt, kan ju inte vara tanken att man ska sitta och lida i sin ballhet.

    SvaraRadera
  2. Ibland måste man lida. Sådan är ballhetens villkor.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se