fredag, april 10, 2009

Instruktioner för klädesval under det att man sover

Det är töntigt att sova i pyjamas. Det är töntigt att sova i t-shirt. Det är till och med ganska töntigt att sova i underkläder. Det enda sättet att sova ballt på, är att sova naken. Sömnen påminner om ett förmedvetande vi bara kommer åt under nätterna; att sova liknar att vila i sin moders mage, och där hade vi minsann inga kläder på oss. Det är det huvudsakliga skälet till att sova naken.

Det är bara snorungar som sover i pyjamas. Det är helt ologiskt att ta av sig några klädesplagg för att sedan ta på sig ett annat; man skall inte byta om för att sova, det handlar inte om att gå till sista vilan i en fin uppsättning kläder.

Det föreligger ingen egentlig skillnad mellan en pyjamas och en t-shirt, det är ungefär samma mängd tyg och den mängden tyg är töntig att skyla sin kropp med.

De flesta människor väljer nog att sova i underkläderna. Det kan aldrig vara ballt, men det blir heller aldrig töntigare än ganska töntigt, vilket naturligtvis är helt otänkbart för en ball person, men godtagbart för den som nöjer sig med att försöka hålla sig undan det att vara töntig.

Däremot finns det tillfällen då det är grymt att sova med kläderna på. Om man somnar fullt påklädd utomhus i kyla är det givetvis ganska töntigt att med ballhetsargumentet försöka hävda att man måste ta av sig kläderna. Sunt förnuft är det ballt att ha, och det är också nödvändigt att använda sig av det sunda förnuftet, så länge det inte strider alltför mycket mot det att vara ball.

4 kommentarer:

  1. jag gillar det här men saknar din närvaro här i gälka under påsk!

    SvaraRadera
  2. Hur var det nu? Visst var det väl också ganska töntigt att envisas med att svettas och trängas under ett täcke när man har sällskap i sängen, när man kan bibehålla behaglig temperatur under varsitt?

    SvaraRadera
  3. min pung klibbar alltid fast mot någon annan kroppsdel när jag sover naken.(jag har y-front). det är obehagligt. och min mamma säger att den brukar klia också.

    SvaraRadera
  4. Det beror förmodligen på att du rakar pungen alltför ofta, vilket inte är särskilt ballt. Y-front är rätt så ballt, annars. Mer om det i ett kommande inlägg.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se