söndag, april 05, 2009

Instruktioner för sömn

Sov med måtta, ballt folk! Att vara ball är en heltidssysselsättning, och en sådan fordrar mycket energi. Därför är det angeläget att man sover mellan sex och nio timmar per dag, beroende på hur många timmar man som människa behöver sova för att fungera som vanligt. Är man en person som sover mycket och inte kan ändra på det, då kan man rakt glömma att bli en av de balla.

Det är samtidigt ballt att sova med måtta. Att sova bort hela dagen, det gör bara trasiga människor. Att vara trasig kan aldrig vara ballt. Däremot kan det vara ballt att vara sliten. Sliten blir man av att arbeta hårt på sin ballhet, och arbetar man hårt skall det komma dagar då man blir tvungen att ta igen den sömn man har missat. Då är slitenhet ball.

Det är inte ballt att ligga kvar och dra sig i sängen. Nej, så fort man öppnar ögonen, då stiger man upp, brygger en kopp svart kaffe och sedan börjar dagen. Sömn är ingen fritidssysselsättning, det är någonting kroppen behöver, men ingenting ballheten behöver.

Som ball har man ingen favoritsäng, inte heller en sovställning man föredrar. Som ball gnäller man aldrig över ryggont efter dålig sömn, eller utebliven sömn. Som ball gör man så mycket att människor tror att man aldrig sover, trots att man med stor sannolikhet sover mindre än de gör. Det handlar om att disponera tiden rätt. Det är det största skälet till att sova för kroppens skull, inte för njutningens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se