lördag, april 18, 2009

Instruktioner för val av instrument om musikintresse finns

Tidigare har Ball i samtiden skrivit att det kan vara ballt att kunna spela gitarr. Det skall fortfarande hållas som absolut giltigt, men det skall ses som lite mer nyanserat än så. Många tror att det att kunna spela gitarr är det allra ballaste vad gäller det att kunna hantera ett instrument. Så är det inte.

Om man som ung vill börja spela ett instrument i dag skall man inte välja att börja spela gitarr. Man skall lära sig att spela piano. Klaviatur är det allra ballaste instrumentet i och med sin bredd. Kan man spela piano kan man spela de flesta instrumenten, så länge man har tillgång till en dator och ett sequencerprogram. Dessutom kan man förläget klinka lite piano på ett partaj, eller spela stora konserter, inom både jazz, blues och klassisk musik. Gitarr kan alla lära sig att spela, det är något som kan komma allt eftersom, men att spela piano kräver mycket träning.

Instrument man skall hålla sig borta från, instrument som är direkt töntiga, är exempelvis bas (som har tråkig och svårhörd ton), saxofon (som är ett fruktansvärt uttjatat instrument) och trummor (som lätt hänt också kan missförstås som ett ballt instrument, men egentligen bara passar människor som lider av ADHD, kanske utan att de själva vet om det).

Bli ball, spela piano!

2 kommentarer:

  1. "trummor (som lätt hänt också kan missförstås som ett ballt instrument, men egentligen bara passar människor som lider av ADHD, kanske utan att de själva vet om det)." - Hahahahahaha

    SvaraRadera
  2. Precis. Det kan vara ballt att vara rolig också, men absolut inte för jämnan - det finns inga balla clowner.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se