måndag, april 13, 2009

Instruktioner för ansande av ansiktsbehåring

Det finns de som gör stor sak av att de har mycket skägg. Då åsyftas främst yngre män, även om det mycket väl kan finnas människor tillhörande någon annan kategori, som också de bär mycket skägg. Nåväl, dessa människor har fel. Att bära skägg är ingen stor sak, inte heller är det med nödvändighet ballt, eller alls en förutsättning för att en person skall kunna vara ball; en person som gör anspråk på att vara ball och som har mycket skäggväxt har det nästan svårare än den som inte har mycket skäggväxt. Den balla med lite skäggväxt behöver därför inte tillgodogöra sig nedanstående regler, något den balla med skäggväxt måste göra:


- Det skall inte se ut som att man är så jävla noga med sitt skägg.

- Det får heller inte se ut som att man aldrig bryr sig om sin skäggväxt.

- Det är aldrig ballt att använda något schampoliknande medel i skägget.

- Klipp inte frisyrer i skägg!

- Gör det inte till en vana att pilla i skägget för jämnan, det är en töntig demonstration av vad många felaktigt betraktar som en fördelaktighet.

- Låt inte skägg bli ett alternativ till en hund! Det finns inget som heter skäggtricket, men det verkar däremot finnas de som tror så.

- En ball person använder hyvel, inte rakapparat. En ball person vet med sig att den tid man ägnar tillsammans med hyveln är viktig, det är sjukt ball tid, det är grymt att göra det så svårt som möjligt, (men utan att göra det så svårt som möjligt bara för att man vill göra det så svårt som möjligt).

- Raka ordentligt! En ball person kan raka sitt skägg, den visar sig aldrig bland folk med skärsår från hyveln.

- En ball person bryr sig inte vad andra människor tycker om dess skäggväxt, den vet hur den vill se ut, utan att det blir för övertydligt eller tillgjort.

2 kommentarer:

  1. rättelse: är man ball går man till barberaren som fixar skägget med en kniv. inget annat duger. är man riktigt ball gör man det inte själv. jag vet till exempel att alla balla killar som är rockabilly (ballt!) går till barberaren. fast de skryter inte om det såklart. det är en självklarhet att man går till barberaren. något annat vore för fan barbariskt.

    SvaraRadera
  2. Det är sjukt ballt att gå till en barberare, men absolut inte var gång man behöver raka sig. Det är ballt att spankulera runt på staden, få syn på ett barberarställe, knalla in och få sig en behandling, helt utan att man över huvud taget hade tänkt sig att klippa skägget. Risken finns att barberaren gör skäggansandet till en alltför stor sak, och det är ju som bekant inte särskilt ballt.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se