måndag, april 20, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till att prata i mobiltelefon under tåg- och bussresor

Det är tillåtet att bära mobiltelefon under tåg- och bussresor, men ringer det i den är man tvungen att göra samtalet mycket kort, dessutom försöka hålla nere samtalstonen. Det är viktigt att man inte låter som att man tycker att det är jobbigt att tala i mobiltelefon fastän andra hör, trots att man gör så mycket som möjligt att hålla samtalet kort.

Ju högre folk talar i mobiltelefon under tåg- och bussresor, desto töntigare är de. Ju snyggare man sköter sina telefonsamtal under tåg- och bussresor, desto ballare är man.

Folk som pratar i mobiltelefon under tåg- och bussresor är vidrigt folk. De är bara ute efter att visa sina häftiga telefoner och låta folk höra att deras företag går bra. Företag är inte ballt. Åtminstone inte när sådana människor som pratar i mobiltelefon under tåg- och bussresor har företag.

Om man blir tvungen att tala i mobiltelefonen om något avgörande, något som inte går att avhandla vid ett senare tillfälle, då skall man försöka leta upp ett utrymme på bussen eller tåget där så få som möjligt kan höra vad man säger. Om ett sådant utrymme inte finns, skall man tala om för den man pratar med hur läget ligger till, sedan inta, först och främst, en lyssnande roll. Det är rätt ballt.

2 kommentarer:

  1. Det är företagen och dess arbetare som byggt upp de här landet så att ni kulturvänsterfolk kan sitta på flummiga skolor hela livet.

    /Stolt Arbetare

    SvaraRadera

 
Blogglista.se