söndag, maj 24, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till elitklasser i skolan

Man kanske skulle kunna tänka sig att det är ballt med elitklasser i skolan, men det är det inte, det är oerhört töntigt, åtminstone i dagsläget. För elitklasser i ett samhälle som det samhälle vi har i dag, skulle bara skapa präktiga snorungar som tror att de är bättre än alla andra. Töntar, som tror att vad de har i hjärnan är vad som gör dem så mycket värdefullare än andra. En ball person vet att det är ballheten, inte intellektet, som avgör det.

Elever som skulle gå i elitklasser, det är människor som pratar som småungar fastän de fyllt 18, människor som intresserar sig för parlamentarisk politik; det är småväxta människor, personer som aldrig är bra på idrott, inte på något sätt, personer som drömmer mardrömmar om bokstaven u. De är personer som inte är nördiga på ett bra sätt, utan som alltid förblir töntiga. Deras töntighet kommer aldrig att vara ball. Att vara töntig kan aldrig slå över till att vara ball. Många har försökt, men ingen har lyckats.

I ett samhälle där var människa allt eftersom utvecklar instinkter för vetandet kring vad som är ballt och vad som inte är ballt, är elitklasser fullständigt meningslösa. Ett sådant samhälle kommer att lägga grund för var människa att själv låta sin ballhet blomstra ut, utan att skolsystemet finns där för att gynna vissa grupper. Elitklasser skulle försämra förutsättningarna för framväxten av ett sådant samhälle; töntar på styrande poster fostrar fler töntar, så fungerar världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se