lördag, maj 23, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till rapsfält

Egentligen är det inte särskilt ballt med rapsfält. De är inte sällan gula och färgen gul tillhör de töntigaste färgerna. Det sägs att intrycket av ett rapsfält skall vara mäktigt i och med rapsfältet enhetliga färg, men i och med det skall man lika gärna kunna nöja sig med att stirra på färgen gul och eftersom färgen gul tillhör de töntigaste färgerna är det inte särskilt ballt med rapsfält. Enkel ballogik.

Det kan däremot vara ganska ballt att promenera på ett rapsfält. Då är det besynnerligt nog lättare att främja sig från allt det gula, och en ball person kan då nyttja rapsfältet som en stor yta att göra balla saker på. Det är däremot inte särskilt ballt att bara gå runt på rapsfältet och inbilla sig om att det är ett bra sätt att göra sig till en del av naturen, det blir istället alldeles för klichéartat och är därför strängt förbjudet.

Det händer att en ball person känner att den skulle vilja gå med grästrimmern på rapsfältet för att klippa besynnerliga mönster som skulle kunna ses från ovan, och ibland händer det rent av att en ball person faktiskt också gör det, men naturligtvis utan att låta någon få reda på vem den mystiska konstnären är. Detta förutsätter ju givetvis att den balle personen är tillräckligt duktig för att de geometriska figurerna den förslagsvis klipper är symmetriska och därför vackra i sin form.

1 kommentar:

  1. Jaha, då är jag en tönt igen! Gult som är den ena av mina två favoritfärger./Mamma

    SvaraRadera

 
Blogglista.se