onsdag, maj 13, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till kulturella referenser

Det är ju vansinnigt töntigt att kasta kulturella referenser omkring sig, det borde till och med de som gör det förstå. Så fruktansvärt svårt borde det inte vara att förstå att de skulle kunna lista ut det själva. Med största sannolikhet är det så att de gärna vill tro att de är balla för att de kan nämna en massa fräcka namn, men i ballhetens värld fungerar det som bekant inte så.

Människor som kastar kulturella referenser omkring sig brukar ha fallenhet för att nämna så svåra och så okända namn som möjligt, bara för att så få andra människor som möjligt skall ha möjlighet att bjudas in i deras gemenskap. De tror att ju färre som känner till någon eller något, desto högre i status står man. Så är det inte.

Det kan vara ballt att kasta kulturella referenser omkring, om de är felaktiga. Det kan man försiktigt göra, för att sätta kulturtaxarna på plats, men utan att vara alltför sarkastisk i sitt sätt att framställa dem som idioter. Upptäcker någon att man felciterar någon eller rent av ljuger, då har man ändå chans att rädda upp situationen genom att lägga fram ett ärligt leende som visar att man egentligen inte är det minsta intresserad.

2 kommentarer:

 
Blogglista.se