torsdag, maj 21, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till att kasta sten i glashus

Bokstavligen är det att kasta sten i glashus inte särskilt ballt, det händer inte tillräckligt mycket för att det skall vara värt något. Däremot kan det man gör när det efteråt är läge att använda talesättet "kasta sten i glashus" vara ganska ballt, förutsatt att man följer vissa regler.

Om man kastar sten i glashus är det viktigt att man låter de närvarande veta att man är medveten om vad man gjort, men det är otroligt viktigt att inte låta ens ansikte blossa upp för att påvisa någon som helst rodnad. Har man gjort fel på något sätt skall man stå för det, men man behöver samtidigt inte basunera ut det inför hela världen.

Som bekant är det ballt att kunna erkänna misstag man har gjort, men det är nästan ännu ballare att kasta sten i glashus. Det betyder att det är ballare att döma ut någon fullständigt för vad den personen gör, för att i nästa stund göra precis samma sak, med enda skillnaden att man någonstans ändå vet om att man gör något man inte tycker är korrekt. Det är ballt, för det visar att man egentligen inte är särskilt brydd om det. Att ha fasta uppfattningar om annat än sin egen ballhet, det är töntigt, nästan underhållande töntigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se