torsdag, maj 07, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till att erkänna misstag

Det är ballt att erkänna sina misstag. En ball person är inte någon sådan som är tjurig intill förbannelse, som vägrar erkänna att den har fel eller att den har gjort fel. Även en ball person kan göra fel, åtminstone såsom det ser ut i dagens samhälle, där inga helt igenom balla människor finns. När den balla tiden kommer då alla är balla, rent ryggradsmässigt, då kommer ingen ball människa ha fel eller göra fel. Således är det än så länge ballt att erkänna sina misstag.

Naturligtvis kan en ball person inte göra hur många misstag som helst, då slutar den att vara ball och blir istället en bortförklarande tönt. Det gäller för en ball person att passa sig för att göra misstag, men utan att bli alltför hämmad. Det gäller att vara säker på sig själv, men utan att bli övermodig. Hellre tiga än att tala fel.

Misstagets proportion spelar roll, och flera små misstag är bättre att göra än flera stora, men rör det sig om ett misstag av mellankaraktär, går det jämt ut med de stora. Med andra ord, det är okej att göra några små misstag, men gör man några halvstora eller stora, då tappar man i ballhet. Detta gäller även om man väljer att erkänna sina misstag.

Instruktören kommer, trots att Instruktören egentligen inte lever som den lär, att erkänna ett misstag i kommande instruktioner.

2 kommentarer:

  1. Så du tror alltså på den ballovutionistiska läran?

    SvaraRadera
  2. Jag har alltid tyckt att det är stort "ballt" att kunna erkänna misstag. En envis person som jag själv är råkar lätt i diskussioner om olika saker. Då gäller det att erkänna att man har fel, inte försöka med bortförklaringar. Jag tycker att jag för det mesta klarar det.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se