tisdag, maj 12, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till palt

I enlighet med vilka regler som gäller för hur man skall förhålla sig till Baltikum, är palt ballt mycket för hur det låter när man uttalar ordet. Det är givetvis inte särskilt ballt att säga "palt är ballt" eftersom det vittnar om rim och rim är sällan ballt, såvida det inte rör sig om äldre versmått som innehåller rim. Rim som påminner om barnrim är inte balla. "Palt är ballt" är ett sådant.

Palt är ballt, också mycket för att det är så enkelt och så billigt att göra. Dessutom är det tillsammans med stekt lök, smör och lingonsylt en fullvärdig middag. Palt går också att göra på blod. Då är renblod att rekommendera. Andra former av blod resulterar som oftast i halvdana resultat. Allra ballast är att använda renblod som tappats ur ren som slaktats genom skäktning.

Palt går dessutom att steka, vilket gör att det inte behöver smaka samma sak två dagar i rad. Det är något som en ball person egentligen inte tar särskilt mycket hänsyn till, men om det råkar bli så att man äter stekt palt dagen efter att man ätit kokt palt, är det tillåtet för en ball person att uppskatta skillnaden i smak.

3 kommentarer:

  1. Palt är det näst bästa efter ölen.

    SvaraRadera
  2. F-n, va hungrig jag blev!! ;o)

    SvaraRadera
  3. Äter du verkligen ordentligt därnere i Skåne? Jag tycker att du alldeles för ofta skriver instruktioner om mat.....Vi får väl se hur mager du blivit puss och kram vi syns snart

    SvaraRadera

 
Blogglista.se