fredag, maj 08, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till Göteborg

Göteborg är en riktig töntstad. Folk tror att alla i Göteborg är trevliga, men det är de inte alls, de är inte trevligare där än någon annanstans. Att man använder det som ett argument för varför man skall bo i Göteborg hellre än i Stockholm, det är töntigt. Stockholm är inte heller särskilt ballt, men det är i alla fall mindre töntigt än Göteborg.

Avenyn är ful. Nya Ullevi är en ful fotbollsarena, ful och töntig för att den vill vara så speciell i sin form. Poseidon är ful och spårvagnar är bland det töntigaste som finns, att behålla dem är som att staden vill ge sken av att vara ålderdomligare än den är. Somliga säger att Göteborg är en så vacker stad, men det är den inte.

I Göteborg bor det bara en massa Partille-Jonnys, töntar med vit keps som håller på IFK Göteborg, pratar för högt och är partiellt blonderade. De ser likadana ut allihopa, så har man sett en så har man sett alla. De brölar för jämnan och tar upp alldeles för mycket plats. Dessutom bär de nästan alltid v-ringade t-shirts, ett av de töntigaste klädesplaggen.

All musik som kommer från Göteborg låter som Håkan Hellström eller som At the gates. Skansros till exempel, de är töntiga. Håkan Hellström är inte heller så ball, men han var ju i alla fall ganska tidig. Soundtrack of our lives skiljer sig lite från alla andra, och de skulle vara balla om det inte vore det att de är från Göteborg.

4 kommentarer:

  1. DONE ska det ju stå - bouäh!

    SvaraRadera
  2. Och vilken stad är ballast i landet då?? ;o)

    SvaraRadera
  3. Haha, sillstryparn då? Håller med dig om vartannat, gbg suger gammal torsk.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se