torsdag, maj 14, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till eurodance från 1990-talet

Eurodance från 1990-talet är ballt, så länge man inte spelar det hur mycket som helst. Det är lätt hänt att det blir en grej, och allt som blir en grej är inte välkommet. Eurodance skall spelas med måtta, precis som det mesta annat.

Eurodance är ballt för att nästan varje låt innehåller en kvinna som sjunger en refräng som sätter sig, och en man som rappar entonigt och fullständigt meningslöst under verserna. Det är också ballt för att melodierna ofta är så pulserande och för att takten så intensivt medryckande. Texterna i refrängerna är därtill tillräckligt enkla för att man skall kunna sjunga med ibland. När det passar sig, alltså.

Eurodance är ballt för att det är lätt att ta till sig. Det är dessutom inte särskilt pretentiöst, vilket är skönt i sitt sammanhang, dans. Det är mycket ballare att dansa till eurodance än till den senaste klubbmusiken. Det sistnämnda är bara krystat, eftersom det inte finns någon människa som på riktigt tycker att den är bra. Däremot finns det många som med rätta tycker att eurodance är bra. Det gör det inte mindre ballt.

1 kommentar:

 
Blogglista.se