måndag, maj 25, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till överbefolkade tågkupéer

En ball person föredrar att åka i tågkupéer där så få människor som möjligt sitter, men en ball person är naturligtvis kapabel att stå ut med att åka tillsammans med andra; en ball person är medveten om att det är det huvudsakliga syftet med tåg. Det vore ju djävligt töntigt om alla människor som åker tåg skulle sitta ensamma i varsin kupé.

Det är inte särskilt ballt att helt och hållet skärma av sig, om det visar sig att tågkupén blir full. En ball person kan föra sig och talar vänligt med sina medresenärer, men utan att göra sig vänner för livet. Sådant är töntigt. Man skall växla några vänliga ord, prata om något aktuellt eller något man har gemensamt, men det är aldrig läge att byta telefonnummer, mejladress eller lova att man skall ses igen.

Balla personer tycker som bekant inte om människor som skriker. Utan att förlora alltför mycket av sin ballhet tillåts de att säga åt människor som skriker, men inte utan att låta dem själva förstå vilket liv de ställer till med. Det är inte tillåtet att ge folk arga blickar, då är det ballare att säga åt dem direkt.

1 kommentar:

 
Blogglista.se