måndag, maj 18, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till bandet Takida

Takida är i särklass Sveriges absolut töntigaste band. En ball person ler i mjugg åt bandet vars sångare skjuter ut sin haka längre än Percy Nilegård, den känner ett stark obehag gentemot den tuff-utanpå-men-mjuk-inuti-attityd bandet förmedlar. En ball person är tillräckligt musikaliskt skolad för att förstå att Takida-låtar, sådana skulle vilken utvecklingsstörd sjuåring som helst kunna slänga ihop, när som helst.

En ball person ser aldrig ut som töntarna som lyssnar på Takida ser ut, svartfärgat spikformat hår, silvrigt kulhalsband, svart t-shirt med glänsande rock'n'roll-tryck, slitna jeans med halvgrov kedja som håller plånboken på plats i bakfickan och vita sneakers av märket Adidas. En ball person är som redan beskrivet vältränad, men inte på det sätt Takida-människor är; en ball person blåser inte upp sig när den är på krogen.

Det är den hårda, men ändå mjuka attityden som balla personer tycker är allra töntigast. Balla personer har redan insett att alla som lägger sig till med sådana manér gör det för att de tror att det är vad kvinnor tycker om. För det är ju naturligtvis nästan bara män som lyssnar på Takida; män som kan identifiera sig med Takidas musik är döda inuti. En ball person behöver inte nödvändigtvis vara i kontakt med sitt känsloliv, men den har åtminstone ett sådant.

Det enda som är någorlunda ballt med Takida är att de var tillräckligt dumma för att inte förstå att de var helt värdelösa under det att de ägnade sig åt att spela på After ski-krogar i alldeles för många år utan att se någon större ljusning för karriären. Sådan dumhet är ball.

4 kommentarer:

  1. Ett mycket viktigt inlägg, vi tackar instruktören!

    SvaraRadera
  2. Men jaaa eller hur i det här fallet vill jag ge författaren en stor eloge... Den här styggelsen till musik är en vattendelare när jag väljer mitt umgänge.. Har tom slutat träffa en tjej för att hon inte bara lyssnade på Takida utan även hade takida stickers på dörren...

    Det är musiksnobbigt. Men det de gör är inte heller musik

    Apan

    SvaraRadera

 
Blogglista.se