tisdag, maj 26, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till naturgodis

Balla personer föredrar salt före sött. Där har naturgodis en fördel, åtminstone det naturgodis som inte täcks av en sötsliskig yoghurthinna. Balla personer tycker om nötter, så länge de är ordentligt saltade. Osaltade nötter, sådana äter bara sådana som har andra principer vad gäller vad de stoppar i sig, och sådana människor har balla personer inte mycket till övers för. Osaltade nötter smakar dessutom bara beskt och sätter sig i gommen och äcklar sig där. En ball person är naturligtvis inte särskilt brydd om äcklet, men vill i det här fallet inte riskera en smärre förstoppning i munnen, och därmed tvingas låta andra faktorer än ballheten minimera intaget av nötter.

En ball person tycker att de som äter naturgodis för att de tror att det är så otroligt mycket nyttigare än chips, popcorn och choklad, är skrattretande töntiga; den ser att de som äter naturgodis överportionerar lik förbannat, något som gör att de i alla fall inte äter nyttigare. En ball person är medveten om att det kan vara lite nyttigare, beroende på mängden och vilka sorter man äter, men bryr sig egentligen inte om det; en ball person äter sällan så pass mycket naturgodis att vikt och fetma är ett problem.

Kinablandningar och sådant som i vanliga butiker brukar gå att hitta i närheten av nötter och dylikt är ingenting en ball person tycker om. En ball person störs av att det inte verkar spela någon roll hur det ser ut, alla olika delar av kinablandningen smakar ändå på samma sätt. Konsistensen är inte heller till dess fördel, kinablandningens innehåll smular alldeles för mycket på ett helt felaktigt sätt. Kinablandning smakar som fågelmat. En ball person vet hur fågelmat smakar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se