tisdag, maj 19, 2009

Instruktioner för hur att agera vid brand

Bränder är ganska töntiga. Eld är inte så himla farligt som alla säger. Visst skall man ha respekt för eld, men någon måtta får det väl ända vara. Om det brinner någonstans tar en ball person det lugnt, hetsar inte upp sig, fattar rationella beslut och försöker hjälpa till, utan att vara dumdristig.

Om ett hus eller en lägenhet där en ball person bor och befinner sig börjar att brinna, tar den balla personen det ganska lugnt. Den stannar kvar tillräckligt länge till dess att den funderat ut om det verkligen finns något den vill ta med sig från stället, något den vill behålla. Överlag brukar en ball person inte ha några saker den verkligen vill behålla, men ibland kommer man på vad man vill rädda först efter en stund; så pass länge stannar en ball person innan den lämnar stället.

En ball person tjatar inte om branden i all evinnerlighet; det finns som oftast inte särskilt mycket att säga om vad som hänt. Är det någon som omkommer i branden, är den balla personen naturligtvis nödvändigt omtänksam och förstående för att ställa upp för de sörjande, men att älta vad som hänt och vad som kunde ha hänt vid en brand utan några dödsfall, det är inte särskilt ballt. En ball person tar nya tag och tänker så fort som möjligt på hur den skall fixa sig nytt boende. Vad den balla personen har förlorat i en brand, det glömmer den snart bort; en ball person är medveten om materiella tings värde, men är inte så dum i huvudet att den inte vet att saker kan ersättas, och att de saker som inte kan ersättas inte behöver spela någon större roll.

2 kommentarer:

  1. Appropå inlägget om tony g, hur ska man förhålla sig till zoran lukic? Stefan Rehn måste väl ändå vara den balle personens val som tränare?

    SvaraRadera
  2. Stefan Rehn är betydligt ballare än Zoran Lukic. Så fort Stefan Rehn slutade spela fotboll blev han tjock. Det är ett skälen.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se