söndag, maj 24, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till att planera resor i minsta detalj

Det är inte ballt att planera sina resor in i minsta detalj, så att man vet precis vart man skall gå, vad man skall köpa och vad man skall göra. Att flera månader förbereda en vistelse som är ytterst tidsbegränsad, det är bara töntigt och slöseri med tid. Om man åker till, exempelvis New York, för att skaffa sig upplevelser eller prylar som gör att man kan ses som unik i Sverige, då gör man helt fel. Det är otroligt töntigt och det är bara idioter som gör sådant, sådana som reser för att de så otroligt gärna vill vara balla. Sådana människor misslyckas alltid.

Då är det mycket ballare att uppleva vardagstristessen i ett annat land, att göra samma saker där som man gör i sitt hemland, att sitta och gnälla på någon bar eller att trycka på sitt rum utan att vilja gå ut, att känna att man skulle vilja vara överallt annanstans snarare än där. En sådan ytterlighet är väl egentligen inte att föredra, men den är åtminstone bättre än att gå in för något så hårt att man inte tänker på något annat än att följa sin tidsplan.

En ball person glider runt, den gör lite vad den känner för: besöker en turistattraktion, flanerar, dricker sprit, går i fula affärer, går i fina affärer, affärer som finns i hemlandet och affärer som inte finns där, surrar med den inhemska befolkningen, startar bråk, tar det lugnt, stressar, är ball.

1 kommentar:

  1. Hoppsan! Äntligen lite ball. Inte kan man då påstå avv jag/vi planerar våra resor långt i förväg. Det har ju faktiskt hänt att vi på söndagmorgon bestämt att vi på måndag sticker till ungarna i södra Sverige.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se