torsdag, maj 14, 2009

Instruktioner för hur man skall förhålla sig till människor som är onödigt glada

En ball person har mycket svårt för människor som har onödigt roligt åt saker, eller är onödigt glada för något man egentligen inte skall vara glad åt. En ball person kan naturligtvis vara glad, men visar det alltid med måtta, förutom de gånger den verkligen har skäl att vara riktigt glad.

Glada människor har som oftast tappat all resonlig uppfattning om världen omkring dem. Istället för att iakttaga, värdera, analysera och därefter bestämma sig för hur de bör förhålla sig till något, tycker de att allt är roligt och bra, helt utan att göra någon som helst kvalitetsvärdering. All konst är fin; all musik är bra; alla böcker är bra; alla människor är snälla; all komik är rolig; alla aktiviteter är spännande; världen är en bra plats att leva på. En ball person vet att det sista påståendet inte är sant, även om den inte är särskilt intresserad av att göra något åt saken.

Människor som är onödigt glada hela tiden har oerhörda problem med folk som inte är lika glada. Det är därför sådana människor grupperar sig, och i grupp är de ännu värre än ensamma. I grupp blir de ett grönt och glättigt monster som aldrig kan hålla käften utan ständigt måste skratta, lyfta på saker, försöka få med andra människor på idiotiska äventyr och påtala hur tråkiga de som inte följer med verkligen är. En ball person småler åt glada människor, och går sedan därifrån.

2 kommentarer:

  1. Nej nu tror jag att jag som glad människa måste på ett glatt sätt påtala ett fel!
    Glada människor stör sig inte på folk som är lika glada, då skulle man ju inte vara glad en liten stund, utan irriterad! I övrigt, tack för en "ball" blogg

    SvaraRadera

 
Blogglista.se