onsdag, maj 27, 2009

Instruktioner för kommunpolitiker

Tro inte att din kommun är viktigast i landet; tro inte att du är viktigast i din kommun; tro inte att du skall ha mer betalt bara för att du sitter på en hög post. Du är som de andra, varken bättre eller sämre.

Var medveten om att du har ansvar, men ta inte alltid ansvar; var medveten om att mycket hänger på dig, men häng inte upp dig på alltför mycket; var medveten om att det är jobbigt att vara medveten, men jobba inte för mycket för att vara medveten. En ball kommunpolitiker behöver inte vara ungdomligt hipp och följa med i allt som händer.

Prova att vara full på kommunfullmäktigesammanträden; prova att störa möten; prova att vara jobbig; prova att säga saker bara för att de är obekväma; kör med raka rör; spela med öppna kort; gå inte ut i pressen över saker du skulle kunna ordna med ett regelrätt slagsmål.

Klä dig inte som en snorvalp, men lugna dig med kostymerandet; frisera dig inte ungdomligt; bär ingen huvudbonad; tyck inte som alla andra, men tyck inte bara som du själv tror att du tycker; tyck olika i samma fråga; tyck själviskt ibland och osjälviskt ibland. Var inte någon alla kan lita på, men var tillförlitlig.

1 kommentar:

 
Blogglista.se