tisdag, juni 30, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till att försöka sjunga med i låtar man inte kan texten till

Det är otroligt töntigt att försöka sjunga med i låtar man inte kan texten till. Instruktören såg en ung man på en spelning i fredags som sjöng med i texter han över huvud taget inte kunde. Det såg otroligt töntigt ut. Munnen bara fladdrade hejdlöst och hans ögon skrek ut osäkerhet. Instruktören slog då fast att det är otroligt töntigt att försöka sjunga med i låtar man inte kan texten till. Den unge mannen trodde med största sannolikhet att han skulle ses som ballare om det såg ut som att han kunde texterna. Det blev tvärtom.

Det är ju fullständigt meningslöst att sjunga med i texter man inte kan; det är väl egentligen ingen som fordrar att man skall kunna texterna man lyssnar på, inte ens om man är på en spelning. Det är ju ändå ganska töntigt med texter. Musik är i första hand musik, och text är i första hand text. Vill man läsa texter kan man väl lika gärna läsa böcker.

Det är heller inte särskilt ballt att nynna med i låtar man inte kan texten till. Även om det då inte specifikt är texten, utan snarare melodin (och därför kanske i viss mån musiken) man nynnar, är det ändå en del av texten och kan man inte texten kan man lika gärna hålla käften när man lyssnar på musik. Däremot är det tillåtet att sjunga med i de partier där man kan texten, men bara så länge man är tyst i de övriga partierna.

5 kommentarer:

  1. haha sant...men du å din kompis kunde ju texten på den hät låten iaf
    http://www.youtube.com/watch?v=is3_26mJopo
    de om nått är ju inte Ball hahaha

    kega

    SvaraRadera
  2. Kunde faktiskt inte ha sagt det bättre själv.
    Håller fullt och fast med även om jag erkänner att jag nynnar med i låtar jag inte kan texten till. Nynna är faktiskt fullt tillåtet, det är i alla fall inget som syns.

    SvaraRadera
  3. "Det är otroligt töntigt att försöka sjunga med i låtar man inte kan texten till"

    I alla fall om man är bland folk ;-)

    SvaraRadera
  4. Alla har vi väl varit där? Haha

    SvaraRadera
  5. Länken leder till någon som måste betraktas som kulturhistoria, oavsett hur svinigt det må vara.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se