måndag, juni 08, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till Piratpartiet

Å ena sidan är Piratpartiet ett idiotiskt töntparti som genom populistiska värderingar kommit fram helt utan politisk medvetenhet, ordentligt partiprogram och struktur, men å andra sidan är Piratpartiet ganska ballt för att det inte verkar bry sig särskilt hårt om något. För Piratpartiet väger de balla delarna tyngre än de töntiga, men diskussionen om partiets ballhet kan inte stanna där.

Piratpartiets framgångar i valet till Europaparlamentet får aldrig betraktas som något ballt, men det är heller inte särskilt töntigt. De människor som inte har någon koll på politik, över huvud taget, och som röstat på Piratpartiet; det är dessa människor som skall stämplas som töntar. Piratpartiets ballhet förminskas inte av att töntar röstat på partiet.

Piratpartiet hade varit som allra ballast om det bara verkat i det tysta. Bara det att ett sådant idiotiskt parti existerar gör det ballt i sin idioti, just det att någon på allvar är intresserad av att ägna sig åt att bedriva sådan politik gör partiet ballt. Om Piratpartiet fortsätter på samma linje; att istället för att bedriva egentlig politik lobba för att man skall kunna spela World of Warcraft på arbetstid, då skall partiets ballhet fortsätta att stå högt i kurs. Om partiet istället väljer den seriösa banan, då kommer ballhetsnivån att sjunka drastiskt.

5 kommentarer:

  1. Intressant att du pratar om att piraterna "inte har någon koll på politik", när du uppenbarligen själv inte har en aning om vad deras idéer handlar om.

    Inte särskilt ballt att vara en sådant idiot, eller vad säger du? För det var väl det som var din poäng, eller?

    SvaraRadera
  2. Det kan vara rätt ballt att vara en idiot, men det beror helt på vilken sorts idiot man är.

    SvaraRadera
  3. Kan du inte göra en om att rösta i eu valet överhuvudtaget. Gjorde förståss inte det men vill nu i efterhand veta om jag tappade massa ballhetspoäng på detta.

    SvaraRadera
  4. Nemz är nice, han har helt insett vad denna bloggen handlar om, politik i all min ära! Det, det är ballt

    SvaraRadera
  5. Politik är inte ballt. Läs instruktionerna.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se