tisdag, juni 09, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till musikern Mattias Alkberg

Matti Alkberg är ball, han är djävligt ball. Människan är blek, fet, farsa, sur, inte särskilt attraktiv och har ovårdat långt hår, men är ändå kanske landets absolut bästa låtskrivare. Han är en antihjälte, utan att vara en stereotyp. Alkberg håller sig fortfarande uppdaterad, men är inte så där jobbigt och pinsamt ungdomligt medveten hela tiden; han har koll, utan att göra det till en så stor grej. Han är bara sävlig och slö, blaserad på ett mycket ballt sätt.

Matti Alkberg är heller inte särskilt rädd för att sticka ut hakan och säga ett par väl valda ord om vad som helst, men han gör det aldrig på ett skrikigt The Hives-aktigt sätt. Han är lurkig och han levererar kritik på ett lurkigt och bra sätt. Det är ballt, för vad han säger är som oftast balla saker.

Han gör lite den typ av musik han känner för, men utan att slaviskt följa de trender som går, och han gör det aldrig bara för att vara den som är knepig. Precis samma sak gäller för bandet han är medlem i; The Bear Quartet gör som de själva vill, utan att bry sig så mycket om vad lyssnarna egentligen tycker. The Bear Quartet tycker knappast om att över huvud taget ägna sig åt att göra musik. Ändå är bandet tämligen verksamt, vilket gör det till ett av Sveriges ballaste band.

2 kommentarer:

  1. Haha, varför tycker du de e töntigt? :)

    SvaraRadera
  2. Du menar att han är farsa och ÄNDÅ en av landets bästa låtskrivare.
    Otroligt. Vilken bedrift.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se