torsdag, juni 11, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till popgruppen Noice

Noice var balla. Alla balla människor gillar Noice. Alla balla människor tycker samtidigt att det är töntigt att lyssna på Gyllene Tider. Noice sjunger om det som betyder något. Det är mycket ballare än att sjunga om något som inte betyder något, som Gyllene Tider gör.

Noice-killarna var sjukt unga när de slog igenom och ändå fixade de att spela in tre skivor som relativt intakt grupp, samtidigt som de turnerade och gick i skolan. Den fjärde skivan Europa brukar i princip ses som Freddie Hanssons eget projekt, men den är ball den också. Trots att bandet då hade uppnått stor popularitet med en tämligen enhetlig ljudbild, valde man att våga göra någonting helt annorlunda.

Att sångaren Hasse Carlsson vid nitton års ålder hade gjort tre skivor med Noice, två soloskivor och en singel tillsammans med den forna bandkamraten Freddie Hansson är fruktansvärt ballt. Vad som är ännu ballare är att han efter det konstaterade att han var slut som artist. Mycket mer än så blev det heller inte. Givetvis kan det ses som tragiskt, men i det här fallet är det mer ballt än tragiskt.

Det enda som är töntigt med Noice är det pinsamma försöket till utlandslansering. Singeln "Everything's alright" är töntig. Som ball person skall man inte gilla den.

2 kommentarer:

  1. Kommer inte ihåg vad Noice sjöng. Och jag som är så jävla ball. Tror jag måste googla... //Livia

    SvaraRadera
  2. Amen! Noice rules.
    Gyllene-vad-hette-det-nu-igen?

    SvaraRadera

 
Blogglista.se