fredag, juni 05, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till dricks

Balla personer ger inte dricks, åtminstone inte i Sverige. I Sverige är det inte kutym att hålla på att lämna dricks åt var och varannan person till höger och vänster jämt och ständigt. Har man köpt något för 92:- och lämnar en hundralapp är det självklart tillåtet att inte ta emot växeln, för småpengar är något en ball person inte gärna går runt med alltför mycket av (lite rassel är dock rätt ballt), men köper man något med betalkort är det absolut inte okej att känna att man behöver ge något mer än vad det man köpt faktiskt kostat.

Folk som kastar pengar i burkar på vilka det står "dricks" är idioter. Sådana småpengar kan lika gärna sättas i insamlingsburkar där pengarna går till människor som verkligen behöver hjälp. Själva idéen med dricks är ju fullständigt idiotiskt, för övrigt. Det är töntigt att ge mer pengar än det man redan betalt, för att det skall gå till service man redan har fått. Det är ballt att lägga både småpengar och sedlar i öppna gitarrfodral på staden, särskilt när det rör sig om jazzmusiker som underhåller, men då rör det sig snarare om välgörenhet än om dricks.

Det finns många som förväntar sig att få dricks, men det gäller att spela oberörd. Finns det ingen täckning för dricks, skall man heller inte ge några drickspengar. Bara för att andra människor ger dricks, behöver man själv inte göra det. Det är bara töntar som faller för ett sådant grupptryck. Grupptryck kan vara ballt, så länge det främjar ballhetens tillväxt, men i det här fallet skapar grupptryck ett samhälle av karaktärssvaga dricksande människor. Det är inte okej.

3 kommentarer:

  1. Ja visst hade det varit nått :) att få provsmaka. Inte roligt att komma till festen och man har köpt nått som ens inte man kan dricka :) hehe

    SvaraRadera
  2. svar: varför inte det då?

    SvaraRadera
  3. svar: haha men det blev verkligen inge bra..

    bra skrivet!

    SvaraRadera

 
Blogglista.se