lördag, juli 18, 2009

Instruktioner till hur man skall förhålla sig till att köra fort

Balla personer är inte sådana som kör fort i onödan, balla personer tar det relativt lugnt i trafiken. Det beror inte på att balla personer nödvändigtvis måste följa trafikreglerna, det är det bara töntar som gör, utan det beror på att balla personer inte bryr sig så hårt om vad hastighetsmätaren visar. Ibland kör man 70, ibland 90, ibland 105 och ibland 135. Det blir som det blir, när balla personer kör bil.

Det finns dock undantag. Arbetar man som lantbrevbärare är det bara töntigt att köra lugnt, för på grusvägar och mindre landsvägar är det sällan några jobbigare trafikfaror som dyker upp. Kör man försiktigt där ingen fara finns är man bara en tönt. Som lantbrevbärare är det ett krav att köra fort, det är mycket ballare; som lantbrevbärare skall man lära sig att stanna tvärt vid varje postlådeställning och rivstarta iväg för att minimera antalet sekunder på vägarna och därmed minimera antalet timmar på arbetet.

Arbetar man som långtradarchaufför är det också ganska ballt att inte bry sig särskilt hårt om att köra lagligt. Givetvis är det inte ballt att köra ihjäl en människa eller orsaka något större trafikkaos, men om det stryker med några fåglar, kaniner eller renar; det bryr sig balla långtradarchaufförer inte alls om. Sådana har annat att tänka på än att stirra på hastighetsmätaren hela tiden.

2 kommentarer:

  1. Bra att veta <3
    Jag efterlyser ett inlägg med instruktioner om hur man ska förhålla sig till munspelsmannen Horst.

    SvaraRadera
  2. Instruktören känner inte till munspelsmannen Horst, men skall givetvis läsa in sig tillräckligt mycket för att kunna bestämma hur man skall förhålla sig till denna.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se