måndag, juli 20, 2009

Instruktioner för hur att handla mat

Det är bara töntar som tänker innan de handlar. Balla personer skriver aldrig några inköpslistor, utan går bara till affären och handlar vad de känner för. Det betyder inte att balla personer ofta får slänga sådant de köpt, för att det blivit skämt eller för att det är svårt att passa ihop med något annat de köpt. Balla personer har framförhållning när de handlar, de handlar aldrig mer än de kan äta och skulle det hända så äter de helt enkelt upp det som blivit över.

Balla personer har alltid pengar för att handla mat. Mat är något balla personer prioriterar att sätta sina pengar på, även om balla personer sällan är särskilt betagen av vad de ätit. Balla personer tycker ändå bra om att prova lite av varje när det gäller matlagning, naturligtvis alltid utan detaljerade recept. När balla personer går till mataffären har de alltså absolut inte tänkt ut något att laga i förväg; en kreativ process av sådant slag sker alltid väl i mataffären.

Balla personer håller inte på med Medmera-kort eller ICA-kort eller andra kort av sådan sort. Balla personer vet att sådana kort kostar mer än de smakar, för den mentala utmattning man kan känna av att ständigt och jämt behöva tänka på att ta med kortet eller kortet överstiger kraftigt det värde i pengar man får vartannat sekelskifte.

Plastkassar är något balla personer undviker i största möjliga mån. Balla personer använder allra helst inte alls några kassar utan bär vad de har köpt. Skulle det inte vara möjligt, är det bättre att använda sig av en neutralt färgad tygkasse.

Stress i matvarubutiken är absolut förbjudet, men givetvis bör man inte strosa omkring där hur länge som helst. Balla personer har vettigare saker att göra än att gå i matvarubutiker, men ett ballt sätt att handla fordrar lite mer tid än ett töntigt sätt, och därför måste en ball person vara beredd på att ett besök i butiken kan ta upp till 35 minuter, exklusive samtalstid med eventuellt ballt folk där.

1 kommentar:

  1. Töntmorsan använder inköpslista, recept och ICA och Medmera-kort.
    Ballmorsan använder oftast tygkasse. Tjoho!!!

    SvaraRadera

 
Blogglista.se