torsdag, juli 02, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till pyttipanna

Pyttipanna är en otroligt ball maträtt. I pyttipanna kan man sätta nästan vad som helst, så länge man håller kvar potatisen, löken och något saltigare. Pyttipanna äts med fördel tillsammans med vändstekt ägg och rödbetor. Även sylt i viss mån är ganska ballt.

På egen hand tillagas pyttipanna allra bäst genom att tärna alla rotfrukter man har i halvcentimeterstora bitar som sedan läggs i en panna med kokande vatten där de sedan får ligga i 3 minuter. Sedan häller man av vattnet och steker det tillsammans med allt annat ballt man har på relativt låg värme i rikligt med olivolja. När allting har börjat få gyllenbrun färg tillsätter man kryddor, soja och lite vatten, rör om och låter det mesta av vätskan försvinna. Det är ball hemmagjord pyttipanna.

Annars är de flesta köpta pyttipannorna balla. Alla utom Euroshoppers; Euroshopper verkar inte förstått att det inte räcker med bara potatis och lök. Det måste till något saltigare. Och för att det skall bli riktigt ballt måste det till ganska mycket annat ballt.

Pyttipanna kan man äta när som helst. Det finns inga dagar man behöver förhålla sig till och inga regler för huruvida det är en lunchmåltid, en middagsmåltid eller en frukostmåltid. Pyttipanna kan också vara sorgemat; då rekommenderas ett stort intag av ett kilogram. Balla personer sörjer vanligtvis aldrig, men om det händer behöver balla personer inte tveka inför valet att äta pyttipanna för att söka lindra sina sorger.

7 kommentarer:

  1. Men, hur ballt är det med ägg som är knappt stekt på en sida? En del verkar ju föredra detta?

    //undrande i västerbotten

    SvaraRadera
  2. Vad tycker Instruktören om att tillsätta HP-sås och Worchestershiresås i pyttipannan när den steks? Åtminstone köksfolk påstår att det är ballt.

    SvaraRadera
  3. Vändstekt ägg är ballt när det äts till pyttipanna, eftersom pyttipannan blir lite såsig av de delar av ägget som inte fått fast form.

    SvaraRadera
  4. Hemmagjord pyttipanna slår köpt, alla gånger! OAVSETT märke.

    SvaraRadera
  5. jag vill minnas att instruktören själv kunnat tröstäta ett eller två kilo pyttipanna.

    SvaraRadera
  6. Där förlorade jag allt mitt hopp på att någonsin bli ball. Pyttipanna tänker jag då aldrig vurma för.

    SvaraRadera
  7. Det har onekligen hänt att Instruktören själv tröstätit ett kilo pyttipanna, men bara en gång.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se