måndag, juli 06, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till att bada

Det är ballt att bada. Alla balla människor gillar att bada. Men det är oerhört töntigt att stoja och stimma medan man badar. Alla balla människor badar lugnt. Inte för lugnt, inte så pass lugnt att de inte alls hörs och ses, men ändå lugnt. Det är tillåtet att göra något medan man badar, exempelvis simma ikapp eller kasta macka, men det är viktigt att man gör det avslappnat och inte med alltför stor entusiasm.

Balla människor badar allra helst i sjöar och i älvar. Det är det som är det balla med att bada. Att bada på badhus är ganska meningslöst; det är ett hus som är gjort för att badas i och just därför bryr sig balla människor inte särskilt mycket om det.

Att vattnet är kallt är ingenting balla människor bryr sig dess mer om, de är så pass härdade att de klarar av även riktigt låga temperaturer. Under våren brukar balla människor hinna med några dopp i en eller flera isvakar. Efter isvak är det dock obligatoriskt att basta. Under sommaren är bastandet efter badandet inte lika viktigt.

Balla människor kan bada var som helst. De bryr sig inte om huruvida där är mycket folk eller lite, smala människor eller tjocka människor, barnfamiljer eller ungdomar. Det kan vara bra att alternera mellan olika ställen. Ena dagen går man till en strand, för att andra dagen gå till en utomhuspool, för att tredje dagen åka till en sjö; det är naturligtvis inte viktigt för att andra skall se det, det är bara så man bör göra.

5 kommentarer:

  1. Undrar hur ballt det är med sol, salta varma bad mm inramat av en sistaminuten chaterresa från Luleå till Kos eller Kreta eller dylikt paradis? Är det förresten ballt att applådera vid lyckad landning på semestermålet? Och är det ballt att supa sig kanon på vägen dit? //Göran//

    SvaraRadera
  2. Åh! Då är jag ball igen då :-)!!!! Förutom det där med att bada i isvak... Det gör jag INTE. Fast, nej, just det, jag är ingen som lugnt simmar omkring heller. Man ska ha kul när man badar, annars är man fan inte ball :)

    SvaraRadera
  3. Jag badade i varmt havsvatten i dag. Det var som att kyssa en nunna. Jag föredrar Bottenviken i maj som påminner om en orakad munk, mellan alla isflaken som skaver. //Göran//

    SvaraRadera
  4. Alltså är vi byabor väldigt balla ;)

    /Schweizaren

    SvaraRadera
  5. Charterresor har Instruktören tidigare skrivit om, men applåder efter lyckad landning på semestermålet och fyllan på vägen dit är två ämnen som definitivt kan tas upp.

    Det är aldrig fel att det gör ont att bada emellanåt.

    Bybor är ofta balla. Byar överlag, skall Instruktören avhandla inom kort.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se