söndag, juli 26, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till minken

Minken är djävligt ball. Den är ganska ful och liten, men ändå kan den uträtta en hel del och det är något som gör den ball. Den är inte så uppenbart djävlig som skorpionen, som är liten men ändå kan döda människor, utan den är tillräckligt djävlig för att den skall vara ball. Skorpionen är ett klassiskt ballt djur, men klassiskt balla djur är egentligen inte balla, utan ganska töntiga.

Minkens existens är ett självändamål i sig, något som blott det gör den ballare än de flesta andra djur. Djur i sig, är ingenting särskilt ballt, men naturligtvis finns det undantag. Minken är definitivt ett undantag.

Minken skall hållas i burar, för om alldeles för många kommer ut kan minkarna sabba hela det ekologiska systemet. Åtminstone i Sverige. Balla personer behöver konkurrens, men minken skulle konkurrera om plats på ett felaktigt sätt. Det är också det viktigaste skälet till att minken är så ball som den är, att den bär på ett instängt raseri som skulle kunna få otroliga konsekvenser.

Pälsar är bland de onödigaste och töntigaste som finns i klädväg, men när det gäller minkpäls är det en helt annan sak. Minkpäls är ballt för att minkpälsen symboliserar det instängda raseri minken bär på, och den påvisar också maktskillnaderna mellan balla personer och minkar, som trots att de är balla aldrig kommer att bli lika balla som balla personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se