onsdag, juli 22, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till att lukta svett

Endagssvett är bland det töntigaste som finns. Det är vidrigt att lukta som en svettig liten bebis. Det är därför balla personer aldrig luktar endagssvett, utan antingen ingenting alls eller flerdagarssvett. Ingrodd gammal pensionärssvett, som sätter sig i allt som finns som inte är gjort av sten, det är också fruktansvärt töntigt. Töntigt för att det ovårdat på ett felaktigt sätt. Balla personer kan vara ovårdade, men någon hejd på det ovårdade måste det vara.

Parfymer är en helt annan fråga, så instruktioner kring användning av parfymer lämnas till en annan gång. Luktar man ingenting alls, så det är det ballt nog. Svettdoft är inte alls något en ball människa måste ha, men står valet mellan endagssvett och flerdagarssvett är det dofterna från det sistnämnda som är att föredra. Flerdagarssvett luktar mer moget och vuxet än endagssvett. Endagssvett sticker i näsan på andra, i sin kraft av direkthet och intensitet; den lägger sig lätt i ett rum och stinker illa. Flerdagarssvetten däremot, är mildare i sin lukt och fungerar som en ganska ball aura kring människor; den slår inte lika hårt i ansiktet på människor i ens närhet.

Det här betyder ju absolut inte att balla personer på något sätt skulle bry sig vidare mycket om huruvida andra människor i deras närhet tycker att det är jobbigt att någon luktar svett. Det handlar om hur balla människor skulle vilja se att människor fungerar i ett framtida ballt samhälle, och det handlar om att känna sig säker och avslappnad på doften omkring sig, att trivas med att lukta på ett speciellt sätt, att tycka om sin svett. Däremot tycker ingen ball människa att endagssvett luktar bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se