söndag, juli 19, 2009

Instruktioner för hur att göra mål i fotboll

Balla personer gör nästan alltid spektakulära fotbollsmål. Har de chans att göra ett mål som inte blir spektakulärt, väljer de hellre att passa bollen till någon annan som kan ta hand om det smutsiga jobbet. Balla personer vägrar vara delaktig i fotbollsspel som bara handlar om att vinna, för balla personer bryr sig inte om att vinna; balla personer tycker om vackert fotbollsspel, och är hellre delaktig i en välspelad match som slutar 0-0 än en dåligt spelad match som slutar 4-3.

Balla personer vet att inte alla mål räknas. Om man spelar elvamannalagsfotboll utan egentliga regler och en av motståndarnas spelare står offside tre fjärdedelar av matchen, då kommer motståndarna troligtvis egentligen inte att vinna, hur många mål offsidespelaren än gör. Offsidemål räknas inte i ett ballt samhälle, där straffas man istället. Inte för att balla personer är intresserade av att följa regler, utan för att reglerna är till för att främja bra spel.

Som regel är som allra ballast att skjuta riktigt hårt. Hellre skjuta hårt och missa än att skjuta löst och träffa. Detta gäller alltid om man är en bit ifrån målvakten som vaktar buren, eller om man är så pass nära att målvakten inte löper någon risk att bli skadad. Om en ball spelare kommer fri med målvakten skjuter den inte allt den har för att skrämma målvakten, utan väljer istället att försöka dra målvakten och lägga in den i öppen bur. Lyckas dragningen är det i princip ett krav att man dammar till bollen ordentligt för att avsluta spektakulärt.

3 kommentarer:

  1. Matthew Le Tissier måste vara den ballaste spelaren då, karln gör bara mål utanför straffområdet och dessutom sjukt snygga. Den minst balla spelaren måste vara Inzaghi. Har vad jag kan minnas aldrig skjutit en boll, han tofflar den. Vilken är den ballaste målgesten då? Tänker spontant på Cantona, när han bara stirrar i alla väderstreck.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Matthew Le Tissier är otroligt ball. Fruktansvärt bra, och ändå så pass okänd. Samtidigt en trotjänare. Sådant är ballt.

    Inzaghi är definitivt mer töntig än han är ball.

    Vilken som är den ballaste målgesten, det måste Instruktören få återkomma med.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se