lördag, augusti 22, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till den relativt nya Friends-reklamen med den mörkhåriga tjejen som sjunger

Den relativt nya Friends-reklamen med den mörkhåriga tjejen som sjunger är inte ball för fem öre. Den tjejen kommer att bli riktigt snygg när hon blir äldre och det är helt overkligt att hon skulle sjunga så pass bra som hon gör, se ut som hon gör och ändå bli mobbad. Det har aldrig hänt någonstans i någon tid. Snygga människor som sjunger bra blir aldrig mobbade. De blir alltid hyllade. När de balla människorna styr och ställer, då kommer dessa människor att bli marginaliserade, men aldrig mobbade. Sådana människor har aldrig blivit mobbade och kommer aldrig att bli mobbade.

Reklamfilmen är därför oerhört töntig, som försöker charma folk med att sätta in en sådan tjej som huvudrollsinnehavare istället för en tjej eller kille som ser ut som en cirkus i ansiktet. Hade Friends gjort det hade ingen skänkt pengar, eller så hade väldigt många gjort det; det vet man inte, för det har man aldrig vågat prova. Friends är ingen ball organisation. Mobboffer brukar sällan förtjäna att bli mobbade, men det är ju töntigt att ta hjälp av en organisation för att få hjälp med mobbingen; som ball person klarar man av det på egen hand.

Det skulle nog inte förvåna många om det visar sig att tjejen i Friends-reklamen själv brukar mobba andra. Det brukar vara så, att det är sådana människor som själva mobbar. Och det kommer Friends i sådant fall att få äta upp. Det kommer att bli ballt.

1 kommentar:

  1. Som medievetare tlll professionen skulle jag behöva veta av instruktören hur jag skall förhålla mig till tv-reklam över huvud taget.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se