tisdag, augusti 25, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till Reclaim-festen i Rosengård

Reclaim-festen i Rosengård i förra veckan var bland det töntigaste som hänt i Rosengård på tiotals år. Rosengård är en relativt ball stadsdel, men så som den blev infekterad av festardjur från innerstaden var den otroligt töntig. Från att ha varit skitig på ett ballt sätt, blev den överdrivet skitig och mångkulturell på ett oballt sätt, vilket plötsligt gjorde den till något så pass anakronistiskt att till och med det som sticker i ögonen, på grund av sitt sätt att inte passa in, blev töntigt.

Det är inte ballt att bara komma till en stadsdel och hävda att man vet vad som är rätt för just denna stadsdel. Hade man verkligen vetat vad som varit rätt för en given stadsdel hade det varit ganska ballt att säga det, men eftersom Reclaim-festen inte hade en suck om vad som var värt att göra i Rosengård upplöstes alla former av ballhet och transformerades till töntighet. Det är sådant som ofta händer när människor som tror att de är balla förhäver sig.

Reclaim-festen var just en fest, och egentligen ingenting annat. De hade några idéer om vad de eventuellt kunde tänkas tycka, men det var sådant de hade kommit fram till genom att slumpa fram ord ur sin anarkistiska bibel, Fib-aktuellt. Det är i och för sig ganska ballt att göra så, men eftersom allting ändå slutade som ett hopplöst töntigt projekt, lämnade ballheten ganska fort det sjunkande skeppet. Och då de egentligen aldrig gjorde något av vad de tyckte att man skulle göra, blev deras intentioner till bara ord, och ord är sällan balla. De flesta ord, förutom de här, är rätt töntiga.

Det ballaste som möjligen kunde hända, var också det som faktiskt hände: rosengårdsborna körde ut alla som var där för att dricka sprit och leva om. Det var dessutom en hel del gamla stötar inblandade i utkörningen av Reclaim-spritarna. Hade det bara varit snorungar hade det naturligtvis inte varit särskilt ballt, men den skaran av människor blandades ut av människor som förmodligen var snorungarnas föräldrar. Så ballt var det!

1 kommentar:

  1. Bästa analysen som jag har läst om Reclaimarna! Du borde starta en tidning bara för att ha en egen ledarsida. /anna

    SvaraRadera

 
Blogglista.se