tisdag, september 01, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till fet, hårig, WESC- och Adidas-klädd man med Birkenstock på Max?

En fet, hårig man i tajt lusgrönt WESC-linne och blå glansiga Adidasbrallor samt Birkenstock-tofflar på fötterna kan vara ball. Allt beror helt på hur han rör sig. Om mannen verkligen försökte ta plats i lokalen är hans dödsdömd, som ball kan man känna igen den som försöker utan att lyckas genom att iakttaga personen under blott två tre sekunder. Kastar personen överdrivet med armarna när den går, är den körd; vaggar den onödigt mycket från vänster till höger medan den rör sig, är den också körd; håller den huvudet alldeles för högt och möter den aldrig någon annans blickar, är den otroligt körd; och talar den högre än vad som behövs för att göra sig hörd, är den körd. Många exempel finns, och en ball människa lär sig dessa.

Eftersom lusgrönt WESC-linne, blå glansiga Adidasbrallor och Birkenstock inte är någon solklart modemedveten kombination av kläder, har den feta, håriga mannen faktiskt en god chans att vara ball. Bär mannen dessa kläder med den avslappnade ballhet som krävs för att bära dem, då har kommit långt på vägen. WESC-linnet som sådant är naturligtvis farligt; Instruktören har sällan iakttagit balla människor med så pass skrikiga kläder, kläder som dessutom gör anspråk på att sortera in personen som bär kläderna i ett visst ballt fack. Det går naturligtvis aldrig så pass lätt.

Birkenstock-tofflor måste ha bly i sulorna, för människor som bär Birkenstock har ofta en tendens att vara jordnära, ett karaktärsdrag som premieras bland balla människor. Birkenstock är dock givetvis ingenting man skall klampa omkring i jämt och ständigt. Under vintertid är det bara töntigt att gå omkring i ett par skodon som endast resulterar i frusna tår.

1 kommentar:

  1. Helt enig med dig även om det finns en hel del tolkningsutrymme i den första paragrafen av din text. Nu är hösten här och jag har tagit på mig jeans och flanellskjorta samt arbetsskor med stålhätta, det är det som gäller, vardag som helgdag för i min värld göres icke skillnad; alla dagar kan förvandlas till helgdag. Jag känner mig trygg och kan möta dagar som kommer med en känsla av fullständig frihet från att göra anspråk på att vara ball. Tack för instruktionen.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se